Welk dier mag ik voor jullie tekenen als huwelijksgeschenk?

Welk dier waar jullie beiden wat mee hebben, mag ik voor jullie tekenen als huwelijksgeschenk?

Dat was m’n vraag die ik stelde aan m’n nichtje Manon die ging trouwen met Sankale, een Maasai Community Chief man. Ze waren er beiden gelijk over eens: dat moest een giraf worden. 

De Maasai giraf. Deze heeft gekartelde vlekken over z’n hals en lichaam, en zelfs de poten hebben deze vlekken. Ze hebben een kort plukje haar aan de staart. Volwassen mannetjes kunnen zo’n 6 meter hoog worden. Het zal je niet verbazen dat ze tot de grootste soort van de giraffen behoren. 

Manon en Sankale zijn in kleine kring vanwege de Corona maatregelen op 17 september 2020 getrouwd in Nederland.

Ze hebben elkaar ontmoet doordat Manon reizen organiseerde door Afrika en op die manier elkaars paden hebben gekruist. 

Sankale is een Maasai Community Chief man en kleed zich – ook als hij in Nederland is – met trots volgens hun traditie.  Kleding, halskettingen, armbanden, elke kraal en kleur heeft een betekenis. Je generatie, je clan, je stam: van alles kun je eruit afleiden.

Als Manon en Sankale in Nederland zijn, geeft hij lezingen over de belangrijkheid van de natuur, over leidinggeven en dat we actie moeten ondernemen, anders hebben we zometeen geen natuur meer en over hoe idioot het is dat wij in het westen in zo’n enorm stress niveau leven dag in dag uit.
Ze hebben ontmoetingen met anderen die Afrika een warm hart toedragen zoals Wim Hof (https://www.wimhofmethod.com), fotograaf Jimmy Nelson (https://www.jimmynelson.com) Floortje Dessing (https://www.kokomomedia.nl) en andere bekende mensen die kunnen helpen om aandacht hiervoor te vragen.

Eenmaal terug in Afrika bij de Maasai, drukt Sankale de mensen op het hart om hun tradities en levenswijze te behouden. De verbinding met de natuur. De Maasai hebben enorm veel respect hiervoor en proberen zoveel mogelijk in harmonie hiermee te leven. 

Ze hebben een ongelooflijke kennis en weten wat ze wel en niet kunnen eten, wat als medicijn gebruikt kan worden en ook hun respect voor en kennis over de dieren is enorm. 

Inmiddels hebben ze een geweldig kamp opgericht aan de voet van de Loita Hills in Zuid West Kenia. Ze verzorgen samen met een team reizen waarbij je met hulp van Maasai gidsen onvergetelijke tochten kan maken en de energie van de natuur weer leert voelen en ervaren.

Als kind leren de Maasai al dat alles een uitwisseling van energie is. Kinderen spelen welk dier ze willen worden na hun dood. Als iemand overlijdt, blijft zijn geest in dat zelfgekozen dier voortbestaan en voelbaar aanwezig. Dieren en mensen zijn gelijkwaardig. 

Dus toen ik vroeg welk dier ik voor hun kon tekenen kreeg ik direct als antwoord: een giraf.
Giraffen zijn de favoriete dieren in Afrika van Manon en de vader van Sankale, voorheen Paramount Chief in Maji Moto, had tegen Sankale gezegd: “Ik kom als giraf terug.”

Hoe mooi is het dat deze twee zielen die zo ver uit elkaar zijn opgegroeid, in compleet verschillende culturen, elkaar hebben ontmoet en zo’n mooie eenheid zijn, elkaar aanvullen en één in de energie zijn. 

Allebei zijn ze toegewijd aan meerdere goede doelen projecten voor het behoud van de natuur en het wild van Afrika en de eeuwenoude Maasai stammen. 

Het is mogelijk om een verblijf bij hun te boeken waarbij je kennis maakt met de energie van Afrika  en weer met jezelf. 

Wil je meer hierover weten, breng dan vooral een bezoek aan de volgende website’s: 

https://www.loitahillsbasecamp.com

backtonaturefoundation.com 


Het is mogelijk om een portret te laten maken om cadeau te geven. Omdat het heel persoonlijk is welke foto de eigenaar mooi vind, is het makkelijker om een cadeaubon te geven en de eigenaar contact met mij op te laten nemen om een foto uit te zoeken voor het portret.

Als je voor iemand een cadeaubon wil bestellen, neem dan even contact met mij op. Dan bespreken we de mogelijkheden.
Dat kan via het contactformulier of stuur me een berichtje naar info@astridtax.com of via 0653838007

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven