Wat als….

Wat als honden mogen scheiden?


Ik reed op weg naar mijn atelier en zag een hond zo vrolijk opkijken naar z’n baasje, zo vrolijk, dat ik me ineens bedacht dat veel honden en bazen verveeld over straat lopen. 

Wat als je nooit wat leuks doet met je hond, dag in dag uit het zelfde rondje en liefst snel, terwijl je op je telefoon kijkt. Wat als je hond jou helemaal zat is? 

Als je bedenkt dat je hond misschien maar zo’n 10 a 12 jaar heeft gemiddeld, dan moeten we toch ons best doen om het leuk voor ze te maken. 

Stel dat het mogelijk is, even heel gek gedacht, maar zou jou hond van je willen scheiden? Op zoek naar een leukere baas? Eentje die ook van ‘m houd, maar meer aandacht en waardering geeft? 

Terwijl ik in m’n atelier dit zit in te tikken in m’n laptop, ligt m‘n hond Jack nu op het kleed onder m’n bureau, maar bedenk ook dat het geen kwaad kan om weer te trainen of te spelen met hem. Oude honden die niet goed meer kunnen bewegen kunnen wel snuffel spelletjes doen. Je kent het vast wel. Zo’n snuffelkleed waar je wat brokjes in verstopt. Jack pakt steeds gelijk een speeltje als ik op sta, daar wordt ik ook wel eens simpel van, maar moet er ook wel om lachen. 

Zou jouw hond bij je blijven? 

Deze afbeelding is een sneltekening gemaakt met pen en ingekleurd met aquarel. Tijdens de workshop dagboektekenen leer je hoe je zo’n tekening maakt. Leuk om tussendoor even te maken als je niet veel tijd hebt, maar wel even lekker bezig wilt zijn.

Wil je wat meer zien, volg me dan op instagram  

Home


Als je ook een portret wil laten maken, of je wil het iemand cadeau geven, kijk dan even bij: portret in opdracht naar de mogelijkheden. Het is namelijk ook mogelijk om een print ervan te laten maken, het op een beker of kussen te laten bedrukken of kaarten ervan te laten maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven