Over Astrid

Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik getekend. Heerlijk vond ik dat.

In mijn kindertijd was ik veel buiten te vinden, altijd met één van onze honden. Ik ben in Vlaardingen, Zuid-Holland opgegroeid, maar heb ook een groot deel van mijn jeugd in Norg, Drente doorgebracht omdat mijn ouders daar een kleine boerderijwoning hadden. Uren lang kon ik met m'n hond door de bossen struinen.

Ik werd woonbioloog, en in mijn vrije tijd ben ik schilder- en tekenlessen gaan volgen bij Robert Daalmeijer en Aad Hofman van Galerie de Duig.

Dat was na een vakantie in Frankrijk. We hadden ruim van te voren een vakantie geboekt aan het strand maar daar waren geen honden toegestaan. Dat was ook helemaal geen probleem, want toen we het boekten hadden we nog geen hond. Maar toen we op vakantie gingen, waren we verliefd op ons teckeltje van bijna een jaar oud die niet mee mocht.

Ik had potloden bij me, papier en een foto van Jack, onze hond. Ik ben gaan tekenen en tot mijn verbazing leek het behoorlijk op Jack. Dat was het begin van een serie portretten. Eerst met honden uit de buurt, Friends of Jack noemde ik ze - en daarna in opdracht.

Zo'n portret is een waardevol aandenken aan je huisdier. Ik krijg de mooiste verhalen te horen over de dieren.

Ik wil ook laten zien dat dieren als geen ander in het nu leven. Ze maken zich geen zorgen over wat als.... Ze houden onvoorwaardelijk van je. Of je nu chagrijnig thuis komt en lelijk tegen ze doet of juist heel aardig. Ze accepteren je stemmingen. Ze leven in het nu en laten je ervaren dat je niet zoveel nodig hebt. De energie die ik lees in de ogen van de dieren die ik aan het portretteren ben, is zo waardevol!

Soms is een dier al overleden, dan is het haast niet te doen om daar een goed portret van te maken, maar met de verhalen erbij lijkt het alsof het vanzelf goed komt.

De verhalen gaan over kameraadschap, gezelschap, liefde en dat de dieren zo slim zijn, dat ze meer doorhebben dan jij en ik beseffen. Die verhalen wil ik met je delen in de blogs.

De portretten worden met de beste kwaliteit materialen gemaakt zodat je er jaren lang plezier van kan hebben.

Ook de Fine Art Prints zijn van de allerbeste kwaliteit en je ziet duidelijk de kleinste details!

Wil je ook een portret van je huisdier en heb je nog wat vragen erover, stuur me dan een berichtje.

Scroll naar top