Jayda, een Afghaanse windhond

Een Afghaanse windhond in kleurpotlood

Deze mooie dame is een super lieve en heel intelligente hond die nu een paar maanden bij haar nieuwe baas is.

Ze was kort geknipt of geschoren, omdat al het haar aan het klitten en vervilten was. En ze werd heel onrustig als je haar wilde borstelen.

Nu zie je een heel andere hond, ze heeft het enorm naar haar zin, is relaxed, ze laat zich borstelen en ze is zo lief!

Maar nu het portret: een spierwitte hond op een wit vel papier…. Nee, deze hond komt beter uit op papier dat een tint heeft dat ook in haar vacht zit. Op zwart papier vond ik het te hard worden, past ook niet bij haar karakter.

Normaal met het maken van een portret met kleurpotlood, spaar je het wit uit. Dat betekent ook dat als je een streepje verkeerd hebt gezet, je het nooit meer zo mooi wit krijgt, en je tekening eigenlijk mislukt is. Natuurlijk kan je stiften met witte verf gebruiken, dan heb je een portret in mixed media om het zo te noemen.

Maar nu kon ik een wit potlood gebruiken. Het was even omschakelen, maar ook weer heel leuk om zo te tekenen.
Vooral die mooie witte wimpertjes neerzetten maakt zo’n oogje gelijk wat sprekender.

Een eerste opzet. Het lijkt zo nogal een kinderachtige tekening, maar het geeft voor mij de juiste plek aan voor de ogen, neus, bek en de richting waarop de haren vallen.
Dan het eerste oogje getekend. Helemaal gefocust omdat dit zo belangrijk is. Een stipje op de verkeerde plek en het is een andere hond ipv Jayda.
Het tweede oogje staat erop en de neus met de glimplekjes. Elke neus is anders. Dit is nog een mooi zwart neusje.


Het lijkt echt alsof ze alsmaar lacht. Het is zo’n lieve vrolijke hond. De bek is open, dus tong en tanden moeten getekend worden.

Op de foto komt het licht vanaf links en is haar linkerkant onder belicht. Ik kan ervoor kiezen om het dan ook precies zo donker te tekenen, maar dat vind ik niet mooi. Van haar rechterkant is duidelijk welke kleuren er in de vacht zitten en dat gebruik ik ook aan haar linkerzijde. Wel met een klein beetje donkerder tinten, want anders klopt het ook weer niet.

Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Als je ook een portret wil laten maken, of je wil het iemand cadeau geven, kijk dan even bij: portret in opdracht naar de mogelijkheden. Het is namelijk ook mogelijk om een print ervan te laten maken, het op een beker of kussen te laten bedrukken of kaarten ervan te laten maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven