Rachida de Afgaanse windhond

Deze hond heeft een speciaal plekje in m’n hart. Ik zie haar regelmatig als ik met Jack bij haar baas op bezoek ga.

Deze Afgaanse windhond is zo’n mooie dame! Het lijkt ook wel alsof ze het weet. Ze heeft een eigen fauteuil waar ze op ligt. Ze kan zo alles goed in de gaten houden, mee luisteren met gesprekken, en heel verwaand wegkijken als ze het beu is.

Karakter De eigenaar zegt over het ras: “een Afgaanse windhond die luistert, die moet terug naar de fokker.” Dat geeft een beetje weer hoe ze zijn. Deze honden los laten lopen tijdens het uitlaten is niet handig.

Als Rachida naar me toe komt gerend probeer ik het beeld goed in me op te nemen: zo mooi! Die lange haren, dat dansende lopen, het is echt schitterend om te zien. Ze loopt dansend met me mee naar binnen, blijft een tijdje om mij en Jack heen draaien en gaat uiteindelijk met een grote zucht weer in haar stoel liggen.

Soms daagt ze Jack nog even uit door te blaffen en net te doen alsof ze ‘m achterna zit, maar ze is al oud. Dat duurt maar even en dan staat ze meer naar het rennen van Jack te kijken. Jack krijgt een brokje, Rachida natuurlijk ook, maar ze draait gelijk haar kop weg. Hoeft ze niet. Soms willen mensen die met hun hond lopen wat aan Rachida geven, heel lief, maar dan draait ze net zo verwaand haar kop weg. Echt een karakter!

Het is wel veel onderhoud. Ze moet regelmatig naar de trimsalon anders gaat de vacht klitten en vervilten en dan is er geen doorkomen meer aan en moet het geknipt worden. Op het portret is te zien dat ze al een paar grijze haren heeft, en dat ze zowel koel blond is als warm blond. Ook is het masker, haar gezicht, echt mooi zwart.

Deze verwaande, maar o zo lieve dame heeft een goud leventje! Echt een heerlijk dier.

Wil je een berichtje krijgen als er weer een nieuw portret bij is gekomen? Of als ik ergens op een markt sta met m’n kaarten en prints? Meld je dan even aan voor de nieuwe berichten onderaan deze pagina: https://astridtax.com/contact/

Wil je wat andere blogs lezen over mijn werk als woonbioloog: kijk bij innersmile.org /https://innersmile.org/blog/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven