Lichtpuntje

Lana de Golden Retriever

Lichtpuntje

Het portret van Lana is op een mooi groot formaat gemaakt: A3. 

Lana is een golden retriever van 12 jaar oud hoewel je dat niet zou zeggen. 

Ze heeft nog een hele fitte, jonge uitstraling.. Maar over het algemeen is ze nog heel speels, maar soms heeft ze een beetje last van haar achterhand. 

Ze kan lekker gek doen aan de riem en thuis pakt ze steeds een speeltje en daagt ze je uit om mee te spelen. 

De eigenaresse Maresa, heeft haar vanaf dat ze pup is. 

Ze hadden daarvoor ook een Golden, maar die hebben ze helaas heel jong al verloren. Ze hebben daarna weer voor een Golden Retriever gekozen vanwege het lieve karakter dat zeker geschikt is voor in een gezin. Maar ook vanwege andere eigenschappen die echt bij een Golden passen.

Lana

De naam Lana is gekozen vanwege de betekenis. Lana, Alana of Svetlana betekent lichtpuntje. 

En dat is ze zeker voor Maresa en haar gezin. Iedereen maakt goede en minder goede tijden door, en Lana is steeds een lichtpuntje geweest. Ze is eigenlijk altijd bij Maresa, en is daarom echt een baken, een stille kracht. 

Van het portret vind Maresa dat ze zo goed gevangen is. Het is niet zo maar een Golden, maar het is zo overduidelijk Lana. 

Geen ochtend humeur

Ze staat er ook heel vrolijk op, en zo is ze ook. Mensen vragen onderweg tijdens het uitlaten ook vaak aan Maresa of ze haar mogen aaien want ze is zo vrolijk en lief. Vooral kinderen vragen dit vaak. 

In m’n atelier hangt een print van het portet van Lana en de reactie van mensen is inderdaad als ze naar het portret kijken dat ze moeten lachen, omdat ze er zo vrolijk en tevreden op staat. 

Roze knuffel hart

Op de vraag wat Lana het liefste doet, of waar ze erg gek op is antwoord Maresa gelijk: Dat is haar roze knuffel hart. Dat heeft Maresa eens gekregen voor haar verjaardag. Steeds als Maresa of iemand anders binnenkomt, pakt ze haar roze knuffelhart. Het is ook zo’n leuk gezicht, zo’n grote witte hond met zo’n roze knuffelhart. Daar is ze helemaal gek op. 

Wil je meer zien, volg me dan ook op instagram  

Lana

p.s. Als je een portret cadeau wil doen aan iemand kan je er voor kiezen om een cadeaubon te geven. De eigenaar kan dan zelf de juiste foto’s van het dier opzoeken en sturen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven