En ineens is het zo stil in huis…

De foto van een Jack Russel terrier en het verzoek om een portret te maken komt via mail binnen. 

Chico was zijn naam. Helaas was hij net overleden en de eigenaars miste hem natuurlijk enorm. Ja, natuurlijk maak ik graag een portret. En even later krijg ik nog een paar foto’s doorgestuurd van een hondje met een leuke pittige uitstraling. Roxy. Ze is 17 jaar. Of ik dan ook een portret van Roxy kan maken. Tuurlijk! En zoals altijd wanneer ik aan het tekenen ben, ontstaat er voor mijn gevoel een connectie met het dier. Ik werd nog nieuwsgieriger naar Chico en Roxy. Ik vroeg aan de eigenaar naar hun karakter.

Chico

Chico was een stoere hond met een lief, zacht karakter. Altijd heel erg vrolijk en speels geweest en heel gehoorzaam zonder slaafs te zijn. Chico heeft ondanks zijn kwalen altijd het beste uit het leven gehaald. Hij vond het heerlijk om in het water te zijn en op de surfplank staan was ook een feestje. Hij hield echt van z’n baasjes. Was graag in hun buurt en lag het liefst in hun nek of aan hun voeten. Hij was goed met andere honden, samen rennen achter de bal aan en was nooit agressief. Hij ontweek vervelende honden. In hun roedeltje heeft hij altijd op de laagste plaats gestaan onder de teefjes. Zijn naam is Chico, wat kleine jongen betekent, en eigenlijk is hij altijd een lieve kleine jongen gebleven. Wel stoer in zijn spel en activiteiten. Een heerlijke hond die enorm gemist wordt.


Roxy, een heel ander hondje. Komt bij een adres vandaan waarbij ze achteraf hun bedenkingen hadden. Ze was heel jong toen ze bij hun kwam. Liep los mee maar vond een halsbandje of tuigje verschrikkelijk. Het heeft heel lang geduurd voordat ze ontspannen meeliep. Ook kon je haar niet neerleggen zonder dat ze verstijfde van angst. Ook zij was altijd heel speels en vrolijk buiten. Ze kon gillen van plezier tijdens het spelen met de bal. Ook zij is relaxed met andere honden het verschil met Chico is dat zij waarschuwt als een hond opdringerig gedrag vertoont en daarna durft te bijten. Menig grote hond droop daarna af met een bloeddruppel op zijn neus. Roxy is ook heel gesteld op haar baasjes maar zij bepaald de voorwaarden. Heeft ze ergens geen zin in laat ze dat merken en laat daarbij soms haar tandjes zien. Ze is echt een dame met een eigen idee over het leven. Ze wordt liefkozend “heks” genoemd, daarbij goed realiserend dat haar nestperiode geen veilig plekje is geweest.

Roxy


Peekview

Tijdens het maken van het eerste portret, van Chico stuurde ik een foto op van het maken. De eigenaren vonden het emotioneel om het portret in wording te zien. Dat was een compliment voor mij. Dat betekent dat het echt Chico in wording is.

Toen de portretten klaar waren heb ik ze verstuurd. De volgende dag kreeg ik al een foto van twee ingelijste portretten op een mooi plekje aan de muur.  

De ingelijste portretten 

Een week later krijg ik een berichtje.

Toch nog heel onverwacht moesten ze Roxy laten inslapen. Ze is bijna 18 jaar geworden.

18 jaar!

En dan is het ineens heel stil in huis…..

Het is mogelijk om een portret te laten maken om cadeau te geven. Omdat het heel persoonlijk is welke foto de eigenaar mooi vind, is het makkelijker om een cadeaubon te geven en de eigenaar contact met mij op te laten nemen om een foto uit te zoeken voor het portret.

Als je voor iemand een cadeaubon wil bestellen, neem dan even contact met mij op. Dan bespreken we de mogelijkheden.
Dat kan via het contactformulier of stuur me een berichtje via 0653838007

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven